White Hawsk startede kampen bedst men en grim albuetackling på Robin Johansson, der også efterfølgende udgik af kampen, påvirkede spillerne og Rungsted åd sig tilbage i kampen og vandt i Sudden Victory på et klassemål af Malte Setkov. Storspil af Galansky gennem hele kampen gjorde, at kampen forblev tæt. Kampen vil også blive husket for en inkonsekvent dommerlinje, hvor White Hawks med rette godt kan føle sig lidt underkendt.

Frederikshavn White Hawks – Rungsted Seier Capital 2-3 (1-0, 1-1, 0-1, 0-1)

 Der skulle point på kontoen. Så enkelt kunne det siges. Med kampen i aftes mod Rungsted, resterede der blot 13 kampe af grundspillet. White Hawks indtog, inden aftens kamp, den livsvigtige 8. plads, der lige netop giver adgang til det forjættede hockeyland. Rungsted burde være til at snakke med, da de kom til Nordjyske Bank med 4 nederlag i bagagen. Kunne White Hawks hente noget mod de stærke nordsjællændere, kunne man lægge lidt afstand til Rødovre.

 Man kunne nærmest mærke det på White Hawks spillerne. De ville lave det første mål og mødte Rungsted dybt i deres zone fra første Faceoff, og gik direkte mod Oskar Östlund så snart muligheden bød sig. Herligt målsøgende spil fra Høgene. Både Gorm Topholt og Jonas Jakobsen var tæt på liste pucken ind over stregen efter et fint pres på Rugsteds mål. Dejligt opløftende og chanceskabende spil fra White Hawks. Rungsteds første store chance kom i form af Maksim Popovic, der var tæt på at slå en puck i luften ind forbi Galansky. Herefter fik White Hawks sat nogle fornuftige kombinationer sammen og Rungsted havde svært ved at komme ind på kroppen af vendelboerne.

 Halvvejs i perioden kom gæsterne dog lidt bedre med i kampen og Filip Karlsson var tæt på at snyde Galansky helt nede ved stolpen men den rutinerede tjekke havde læst den og fik afværget et ufortjent føringsmål til Rungsted. Gæsterne kom dog lidt tættere på åbningsmålet og Gorm Topholt måtte da også ofte liv og lemmer for at blokere et skud. Den seje nordjyde kæmpede bravt videre, trods tydelige smerter i benet og den helt rigtige indstilling. En anden spiller, med den rigtige indstilling var Sebastian Brinkmann Andersen, der tog en fin tur ind i Rungsteds zone og fakede en afslutning, og fuldstændig snød Oskar Östlund, og lagde den i stedet for på tværs til Todd Winder, der kunne sætte pucken i et tomt mål. Fortjent 1-0 til White Hawks og masser af god energi i deres spil gav forhåbninger om flere scoringer. Mod slutningen af perioden lykkedes Rungsted med et lille pres og hjemmeholdet havde lidt besvær med at få pucken ryddet ud af zonen, men Galansky var atter sikker sidste skanse og sørgede for, at hans hold stadig var foran. Med til afslutningen på perioden hører dog, at den tidligere White Hawks spiller Lucas Andersen ramte stolpen efter en fix lille finte. Men White Hawks kunne skøjte til pause foran 1-0 og bestemt ikke ufortjent.

 Anden periode i gang og Rungsted mødte White Hawks lidt højere oppe. Det var som om de havde ”lært” noget af første periode, hvor White Hawks fik en kende for meget plads – især ude ved banderne. Vendelboerne havde i hvert fald svært ved at få samme greb om kampen som i første periode og Rungsted kom tættere og tættere på en udligning. En god solotur af Todd Winder direkte mod Rungstedmålet fremtvang en 2 minutters udvisning til Morten Jensen for Tripping. White Hawks i Powerplay og der skulle kun gå 1 sølle sekund før Gorm Topholt fordoblede sit holds føring til stillingen 2-0. Perfekt modsvar til Rungsteds eller gode start på anden periode. En lidt hårdt dømt Tripping på Jonas Jakobsen bragte drengene fra Whiskeybæltet i overtal i 2 minutter og White Hawks skulle forsvare føringen. Kampen blev afbrudt af en gennem svinsk albue ”tackling”, der sendte Robin Johansson i isen med blodet sprøjtende ud af ansigtet. Heldigvis kunne Robin selv skøjte af isen men uforståeligt at dommerne ikke gennemser episoden når muligheden er der. 

Rungsted fik ikke udnyttet deres overtal og begge hold fuldtallige igen. Hændelsen med Robin Johansson havde tydeligvis rystet hans holdkammerater, for Rungsted sad nu fuldstændig på kampen og fik – muligvis - også reduceret til 2-1. Muligvis fordi Patrik Wener kaldte en Video Challenge på målet, da han mente der var Offside ved skudafviklingen. Målet blev dog, efter gennemgang, korrekt godkendt af kampens hoveddommer og White Hawks skulle lige genfinde takterne fra første periode. Først skulle et undertal lige klares, som følge af en tabt Challenge. Og det klarede de på fornemmeste vis. Så fornemt, at de i sekunderne efter at have blevet fuldtallig, var tæt på at øge føringen til 3-1, da Christopher Frederiksen fik pucken serveret inde foran Rungsted målet, men hans skud blev pareret af Oskar Östlund. Men små 5 minutter igen af kampen var Rungsted tæt på at udligne på en snedig styring, men pucken strøg lige forbi stolpen. Sidst i perioden opstod der chancer til begge hold men stillingen forblev 2-1 og en spændende tredje periode ventede.

 

Indledningen på perioden blev dramatisk, da Malte Setkov på uintelligent vis, plantede en stav i ryggen og efterfølgende antastede White Hawks spilleren det gik ud over. White Hawks i Powerplay og her var Todd Winder tæt på at score til 3-1 på en smart styring. Mere fik de ikke ud af det, men godkendt i en fase af kampen, hvor Rungsted havde overtaget. Det var nemlig Rungsted der sad totalt på kampen og hjemmeholdet havde store problemer med at få den sorte gummiskive ekspederet ud af zonen. Galansky var solid sidste skanse og var i den grad årsag til, at føringen var intakt. Under 10 minutter igen af perioden var det stadig Rungsted, som havde teten. White Hawks virkede trætte og kunne ikke rigtig få skabt noget spil fremadrettet. Derfor kom Rungsteds udligning i tiden 50.40 ikke som den store overraskelse, til store jubel for de 4 fremmødte Rungsted fans. Målet blev scoret af Lucas Andersen. 

Andreas Schou Nielsson var med 8 minutter igen tæt på at dysse Nordjyske Bank Arena helt ned, da han fik pucken helt alene med Galansky. Galansky havde dog læst, hvor afslutningen kom og White Hawks kunne ånde lettet op, men Rungsted kom tættere og tættere på endnu en scoring. Med små 5 minutter igen af perioden blev Rungsted ramt af en 2 minutters udvisning og det bragte hjemmeholdet i Powerplay. En lille gave eftersom White Hawks havde været under pres i stort set hele tredje periode. Den gave havde de dog umådelig svært ved at åbne, for det lykkedes ikke rigtig at få overtalsformationen sat op. Rungsted pillede stille og rolig pucken fra White Hawks og tiden løb ud. Malte Setkov var tæt på at smække en våd klud i ansigtet på White Hawks, da han på uforklarlig vis og helt ugeneret, sendte en puck ved siden af målet. 1 minut igen og det lå i kortene at kampen skulle afgøres i enten Sudden Victory eller straffeslag.

 I Sudden Victory blev Malte Setkov matchvinder. Rungsted vinder 2-3

Tilskuere: 1322


PRESSEMEDDELELSE: Ny forward til White Hawks White Hawks møder Rungsted. Kan man vinde igen på hjemmebane?