Det er den distancemæssigt længst mulige udebanetur, der venter Frederikshavn White Hawks mandag. Massivt snevejr har indhegnet Danmark i en hvid overfrakke og bliver en udfordring, når høgebussen begiver sig mod det nordlige København for at møde Rungsted Seier Capital.

White Hawks har tabt de seneste tre kampe, og man begynder igen at længes efter point til kontoen, så man står godt rustet til bundstriden med især Rødovre Mighty Bulls. Men høgene har det ofte svært i Hørsholm, og indimellem løber man ind i ret store nederlag til Seier Capital. I oktober – årets andet møde mellem de to hold – blev det eksempelvis hele 8-1 til det blåklædte hjemmehold, og i december 2022 fik White Hawks en snitter på 7-2 samme sted. Men det kan naturligvis lade sig gøre at vinde i Nordsjælland, og White Hawks rejste sig efter decemberblamagen og tog en ny tur til Hørsholm i januar og vandt en fin sejr på 3-2.

Hjemmekampen mod Herning i tirsdags endte desværre med et nederlag. Et træt Herning-hold var ellers til at tale med, og White Hawks havde sine muligheder undervejs. Man var desværre ikke skarpe nok i de afgørende situationer, og Blue Fox kunne fortjent vinde 1-0. Men der er meget at tage med fra det opgør, og især synes man, at forsvaret udvikler sig i en stadigt bedre retning. Det er ikke nogen skam at lukke et mål ind mod Herning, til gengæld giver det respekt, at man så effektivt lukkede Mathias Bay, Mathias From og de andre aggressive Herningforwards af og holdt det hele så scoringsfattigt. Den slags får man også brug for mod Rungsted, som i lighed med Herning – næsten – kan mønstre en stærk offensiv, der over en hel kamp er i stand til at lægge et enormt tryk på et forsvar.

Jeg talte med Patric Wener inden opgøret mod Herning, og han taler om en virkelig god stemning i omklædningsrummet. Det er fortæller en masse om en trup i harmoni og med glæden intakt. Forhåbentlig er dette også tilfældet efter opgøret mod Rungsted Seier Capital.

Rungsted Seier Capital – Frederikshavn White Hawks spilles mandag klokken 19.00.


White Hawks nederlag i Hørsholm Smalt nederlag til White Hawks