Det ser efterhånden mere og mere svært ud for høgene, der i aften tabte det vitale bundopgør i Rødovre

Rødovre Mighty Bulls – Frederikshavn White Hawks 4-1 (2-0,0-0,2-1)

Det gælder om at være klar fra start, er en kliche i sport. Det må vi bare sige at White Hawks ikke var oppe i hovederne i aften. Hele seks udvisninger i de første 21 minutter, flere af dem tåbelige af slagsen, gjorde det ikke nemt mod et veloplagt Rødovre mandskab, der ville det mere end høgene i aften.

Allerede efter et minut var vendelboerne to spillere i undertal, og det gjorde det svært at komme ind i kampen, selvom man overlevede. Rødovre med momentum fra start, og det udnyttede de efter godt ni minutter, da Marcus Almquist gjorde det til 1-0.

Udvisningerne blev ved at hagle ned over høgene, og da man igen var to spillere i undertal, var der ikke noget at gøre. Farlige Frank Gymer gjorde det til 2-0 for hjemmeholdet, og så gyngede Holger Danske Arena for alvor.

I anden periode kom White Hawks offensivt frem til lidt mere, men der var langt mellem snapsene. Det fungerer ikke, og holdets problemer gennem sæsonen fortsætter. Anden periode sluttede uden scoringer, men Rødovre tog en udvisning med ind til tredje periode.

Det blev indledningen på det bedste man så fra White Hawks i aften. Presset ned mod William Rørth begyndte så småt, men de helt store åbne chancer blev ikke produceret. Dertil var der for lidt aggression over det, når man nærmede sig målet. ¨

Med 12 minutter igen kom lidt af den efterlyste aggression. Emil Marcussen fulgte godt op, og han fik prikket pucken forbi Rørth og reducering. Nyt håb for vendelboerne, der havde 12 minutter til at få udlignet.

Men det nåede aldrig at blive spændende, for lidt over et minut senere, havde Rødovre igen bragt sig foran med to. Mads Iversen ofrede sig ellers i første omgang og reddede en scoring, men sekunder senere røg pucken alligevel bag en prisgivet Galansky. Det var William Bundgaard der scorede for hjemmeholdet.

Olaf Ellers mandskab ville det mere i aften, det var der ingen tvivl om. Selvom White Hawks satsede til sidst med både time out og Galansky ud af buret, så var det Marcus Almquist der med sin anden scoring kunne afgøre kampen definitivt til 4-1.

Med nederlaget ryger White Hawks ned på sidstepladsen, og selvtilliden kan efterhånden ligge på et lille sted. Det skal der rettes op på allerede søndag, når Herlev gæster Nordjyske Bank Arena.

White Hawks er presset som sjældent set og kan kun bruge en sejr mod Herlev. Så holder vi vejret: White Hawks i direkte duel med Rødovre om den sidste slutspilsplads.