Frederikshavn White Hawks tabte her til aften den vigtige Metal Liga-kamp mod Rungsted Seier Capital. Nordsjællænderne vandt 4-3 efter perioderne 2-2, 1-1 og 1-0. White Hawks var godt med i opgøret, men rakte ikke til, da det gjaldt.

White Hawks fik den bedst tænkelige start på opgøret, da man halvvejs i første periode førte 2-0. Sebastian Brinkmann havde bragt høgene foran 1-0 efter kun 1.26. Det var lige præcis den medicin, frederikshavnerne havde brug for, og man kunne se, at føringen kom belejligt. Der var optimisme i spillet, og i flere situationer var White Hawks lige ved og næsten.

Jacob Stridsberg scorede til 2-0 omkring midtvejs i perioden, og det mål må Oskar Østlund i Rungsted-buret tage på sin kappe. En blød puck blev lagt mod hans mål, men i stedet for at afværge eller lægge sin gribehandske på den, fik han skubbet den ud til Stridsberg, som ret heldigt fik sin stok på og scorede. Desværre reducerede Rungsted kun knap et minut senere, og White Hawks nåede derfor ikke for alvor at profitere af føringen på de to mål. Filip Karlsson scorede for Rungsted.

Herefter overtog Rungsted mere og mere af spillet, men uden dog at komme til de helt store muligheder. White Hawks spillede sig fornuftigt ud af egen zone, og det virkede som om, man havde godt styr på kampen. Lige indtil man sov og tillod, at Lucas Andersen kunne køre fra egen zone og slutteligt sætte en afslutning ind på Galansky. På returen dukkede Matthias Asperup op og udlignede. Da var der kun 7 sekunder tilbage af perioden, og man syntes, at det virkede utilgiveligt at tillade det mål. I stedet for at køre i omklædningsrummet og gøre sig klar til at tale om en periode, man havde vundet, kunne høgene i stedet holde pause på bagkant af en sen udligning. Irriterende.

White Hawks virkede koncentrerede og beslutsomme i begyndelsen af den anden periode. Angrebene mod Rungsted-målet blev færre, men især i egne zone spillede høgene med omtanke og forsigtighed. Den første halvdel af perioden sad Rungsted dog på, men man blev aldrig for alvor farlige. Men omkring midtvejs i perioden sendte Rungsted en afslutning af sted, og på den kom Tadeas Galansky til skade. Det lignede lyskeproblemer for tjekken, og han måtte lade sig udskifte. Kevin Frydkjær kom ind, men han fik en træls start. Rungsted var i powerplay, og det udnyttede Lucas Andersen til at bringe nordsjællænderne foran 3-2.

I det hele taget kom White Hawks til at stå for langt tilbage i banen i det meste af anden periode. Det gjorde afstanden til Østlund-målet stor, og det gav Rungsted for meget plads at spille på. Derfor intensiverede Rungsted jagten på endnu en scoring, og ved flere lejligheder var det lige ved at gå galt. Men ud af stort set ingenting kom udligningen. Jonas Jakobsen bevægede sig mod en puck, der hoppede og dansede, og Jakobsen besluttede sig for at afslutte og ramte pucken en smule skævt. Alligevel fik han givet den så meget fart, at den snød Oskar Østlund, og så var det helt lige igen. På det tidspunkt manglede der fire minutter af anden periode. Der kom ikke flere mål, og White Hawks-spillerne kunne køre til pause og tale om en reel mulighed for at få point med hjem.

Det meste af 3. period var stillingskrig. White Hawks stod tætte i egen zone, og man forsøgte at holde Rungsted på kanterne, hvorfra afslutninger var knap så problematisk en affære. Det lykkedes man ret godt med, til gengæld var det så som så med egne angreb mod Rungsted-målet. Høgene var sjældne gæster i Rungsted-zonen. Det lignede point for White Hawks, men med godt otte minutter igen gik den ikke længere. Rasmus Andersson firsttimede et slagskud forbi Kevin Frydkjær, og så lignede det endnu et nederlag.

White Hawks forsøgte at lægge et pres på Rungsted, men man havde svært ved at få etableret sig i angrebszonen over længere tid. Mod slutningen af kampen tog Patric Wener Kevin Frydkjær ud, og man satte en ekstra markspiller og satsede alt. Det gav intet udbytte, og White Hawks rejser fra Rungsted uden point.


White Hawks møder SønderjyskE i nyt skæbneopgør og skal have point. White Hawks har 8 kampe tilbage og er på desperat jagt efter point. Kan man hente noget mod Rungsted?